oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.
Het schiet weer eens in uw rug. Het lopen gaat steeds moeilijker. Nekpijn die maar terug blijft komen. Helemaal op na een werkdag ? Hoofdpijn?
Hoe vaak denkt u niet: ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of: ‘ daar is toch niets aan te doen’.
U vraagt zich af hoe u van uw klacht af kunt komen. U bent hier bij het juiste adres !

Behandeling op maat. 
oefentherapie Cesar ( cesartherapie) is een paramedische behandelmethode waarmee de patiënt door gezond te bewegen werkt aan het verminderen van zijn of haar klachten.
Ook helpt Oefentherapie Cesar bij het voorkomen van klachten (de preventieve behandeling).
Dit resultaat wordt bereikt door individuele houdingscorrectie en bewegingsinstructies. Voor uw klachten wordt een passende behandeling uitgestippeld waarbij rekening wordt gehouden met uw dagelijkse activiteiten.  Het is de balans vinden tussen lichaam en geest.

Persoonlijke benadering.
De oefentherapeut behandelt uw klachten én adviseert één op één. De oefentherapeut is uw persoonlijke begeleider. Samen analyseren we uw bewegingsgedrag en ontdekt u andere en gezondere manieren van bewegen.

Bewegingsoefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op uw activiteiten in het dagelijkse leven. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief. Oefentherapie geeft grip en controle op uw dagelijkse houding en bewegingen, dankzij inzicht in uw eigen activiteiten en door de training die aansluit op uw levensstijl.

De voordelen
Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u vaak maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. Juist die bewegingen vormen een groot deel van uw dagelijks leven. De oefentherapeut richt zich op het verminderen en wegnemen van uw klachten. Na de behandelingen kunt u zelf uw klachten oplossen. U leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren, en komt zowel geestelijk als lichamelijk beter in balans.

Voor meer informatie verwijs ik u naar de website van onze beroepsvereniging vvocm